Zamieszczone przez lilo
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
-
-
Zamieszczone przez g_jetsonJeszcze w tym sezonie chciałbym kupić nowe opony i tak przymierzam się do Barum Bravuris 2 205/55/16. Może ktoś z szanownych forumowiczów miał już przyjemność zjeździć powyższy komplet i ma chęć na temat tych oponek się wypowiedzieć. Wiadomo, że to opony budżetowe, ale może jednak warto w nie zainwestować? W teście Motoru 2009 wypadły one nie najgorzej. Najlepiej gdyby ktoś miał porównanie z innymi oponami na tym samym aucie i w tym rozmiarze. Byłaby to ocena bardziej obiektywna. Pozdrawiam
A kupiłem po 199zł świeże
Komentarz
-
-
Od kilku tygodni śmigam na prawie nowych Turanzach er300 i są na prawdę bardzo w porządku, ciche, fajnie się trzymają, jeśli chodzi o zużywanie się to pożyjemy, zobaczymy. Poprzednie letnie to były Dunlop SP Sport 01 i także nic im nie brakowało jeśli chodzi o trakcję. Jedyną wadą było stosunkowo szybkie zużycie. Inne, jakie jeszcze pamiętam to Fulda Carat Progresso - totalna padaka. Głośno jak w młynie, miękkie jak przeciętne zimówki, przyczepność na mokrym taka sobie, mimo poważnie wyglądającego bieżnika. Jeszcze były Micheliny Pilot... (dokładnie nie pamiętam :| ) - świetnie i bardzo żywotne. Niemalże łyse lepiej się prowadziły w każdych warunkach niż te nowe fuldy.
Temat o letnich, ale... dostałem kiedyś od kogoś po sprzedaży auta jakieś zimówki "wanli" i po tygodniu jazdy założyłem letnie i szukałem innych zimowych :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez g_jetsonJeszcze w tym sezonie chciałbym kupić nowe opony i tak przymierzam się do Barum Bravuris 2 205/55/16. Może ktoś z szanownych forumowiczów miał już przyjemność zjeździć powyższy komplet i ma chęć na temat tych oponek się wypowiedzieć. Wiadomo, że to opony budżetowe, ale może jednak warto w nie zainwestować? W teście Motoru 2009 wypadły one nie najgorzej. Najlepiej gdyby ktoś miał porównanie z innymi oponami na tym samym aucie i w tym rozmiarze. Byłaby to ocena bardziej obiektywna. Pozdrawiam
[ Dodano: Nie 27 Mar, 11 08:06 ]
Zamieszczone przez HivPowielem opinię co do Dunlopów SP Sport 01. Rewelacyjne oponki - niestety szybko sie kończą ;(saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez liloZamieszczone przez mirek_p11ja się zastanawiam nad sprzedażą moich 17'' i kupnem 16''
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentJa będę zmieniał na dniach tył z conti2 na właśnie takie barumy więc zobaczymy co i jak
Barum bravuris to jedna z najgorszych, o ile nie najgorsza opona na jakich jeździłem. Na suchym jeszcze jako tako, ale schody z trakcją na osi napędowej i tak murowane. Na mokrym to ojciec i matka wszystkich tragedii. Przy hamowaniu to jakiekolwiek mocniejsze (nie mocne) naciśnięcie hamulca kończy się zadziałaniem ABS.Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
Te conti są tu za niecałe 75 €, więc na komplecie masz prawie pięc dyszek
Jeżdżę od czasu do czasu na takich continentalach ( ale o rozmiar mniejszych) i są to bardzo dobre opony.
Czy ktoś z Was jeździ na Pirelli P7? Jestem niejako zmuszony takie (do)kupić a ostatnio jak miałem z nimi do czynienia ( ale nie na octavii) to wydawały mi się bardzo głośne.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez miguellomirek_p11, uwierz mi że to żaden wyczyn jeśli felgi są porządne a kierownik patrzy na drogę :P
Komentarz
-
-
ulis, 3 lata jezdze na 18" po nie mniej niz 30 kkm rocznie i tylko w trzecim roku mialem 2x pecha na przejazdach kolejowych (przeciete opony, felgi nieuszkodzone), poza tym felgi i opony 225/40 nie miały przygód - wiec moim zdaniem jednak mozna :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
no to juz wiem za uzywane felgi 16 (orginalne skoda ) plus contti chce 620 E w ATU za nowe felgi i contti chca 720 hm....wiec nie wiem ceny sa normalne u pierwszego moge jeszcze sprzedac moje michellin (3 letnie) hm nie wiem..... :roll:
[ Dodano: Wto 29 Mar, 11 21:31 ]
hm....czekam do soboty jak nie dostane felg do soboty to kupuje nowe
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6ulis, 3 lata jezdze na 18" po nie mniej niz 30 kkm rocznie i tylko w trzecim roku mialem 2x pecha na przejazdach kolejowych (przeciete opony, felgi nieuszkodzone), poza tym felgi i opony 225/40 nie miały przygód - wiec moim zdaniem jednak mozna :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ulisZamieszczone przez Nexus6ulis, 3 lata jezdze na 18" po nie mniej niz 30 kkm rocznie i tylko w trzecim roku mialem 2x pecha na przejazdach kolejowych (przeciete opony, felgi nieuszkodzone), poza tym felgi i opony 225/40 nie miały przygód - wiec moim zdaniem jednak mozna :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
abstinent, zwolin przesadza i ja mam zupełnie inne odczucia. Ja mam skolei historię odwrotną niż Ty. Rok temu rozwaliłem conti sport contact 2 przednią na dziurze. Także zostały mi na tyle tylko. Na przód kupiłem barum bravuris 2 x2 . Z tym że ja mam rozmiar 225/45 r17. Conti są bardziej miękkie, ale za to te pewnie wolniej się zużywają. Po połowie zeszłych wakacji przejechanych na nich (wcale nie wolno) złego słowa nie mogę powiedzieć na barumy. Bardzo dobrze się zachowują na drodze. Cena przystępna, polecam
Komentarz
-
Komentarz